Biciklima po Hrvatskoj u znak zahvalnosti poginulim braniteljima (Foto)

0
1010

 

Dvojica umirovljenih branitelja, ratni vojni invalidi i članovi Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata – Podružnice Grobnik, Boris Vukelić i Željko Berić već drugu godinu zaredom biciklima obilaze Hrvatsku i odaju počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Prolaskom kroz Karlovačku županiju 4. svibnja 2013. godine gostoprimstvo su im pružili Gromovi Podružnice Karlovačke županije Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Udruga pripadnika 137. brigade ZNG-a.

Branitelji Vukelić i Berić paljenjem lampiona i molitvom odali su počast i zahvalili na žrtvi poginulima braniteljima Domovinskog rata na spomen obilježjima 2. gardijske brigade „Gromovi“ i 137. brigade u Dugoj Resi, te spomeniku poginulim braniteljima u karlovačkom Turnju. Gostima je dočarana nekadašnja crta bojišnice na području Karlovačke županije i omogućen obilazak Muzeja Domovinskog rata na Turnju. Također, predstavljeni su im prostori i djelovanje URV 2. gbr „Gromovi“ na podrućju Karlovačke županije. Nakon pruženog smještaja i prehrane u Domu učenika u Dugoj Resi, branitelji biciklisti 5. svibnja uputili su se prema Zagrebu.

Hrvatski branitelji Boris Vukelić i Željko Berić nakon dugotrajnih višegodišnjih liječenja posljedica ranjavanja i oboljenja u Domovinskom ratu na preporuku liječnika rekreativno se bave biciklizmom. Prošle godine u povodu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti šest dana su obilazili Liku i Sjevernu Dalmaciju i odavali počast poginulima, a 5. kolovoza su put završili u Kninu.

Ove godine obilazak će trajati preko 30 dana kojim žele spojiti Hrvatsko Primorje, središnju i istočnu Hrvatsku – Slavoniju te Dalmaciju sve do Prevlake i natrag do Rijeke, želeći prijeći preko 2500 kilometara. Na tome putu obilaze mjesta stradavanja u Domovinskom ratu i odaju počast poginulim braniteljima. Povratak u Rijeku, na Most hrvatskih branitelja planiraju na Dan državnosti 25. lipnja 2013.

Fotogalerija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here