Bad Blue Boysi u Petrinji izradili mural posvećen VRO „Oluja“

0
2473

U povodu 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Bad Blue Boysi u Gradu Petrinji izradili mural posvećen VRO „Oluja“. Mural je izrađen u središtu Petrinje na Trgu hrvatskih branitelja na zgradi nekadašnje robne kuće „Petrinjka“.

Svečano otkrivanje murala upriličeno je 04. kolovoza 2019. godine prvog dana početka operacije „Oluja“ prije 24. godine.  Grad Petrinja kao i cijela banovina u Domovinskom ratu  imali su velika razaranja i žrtve hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja. Ovom gestom želimo da se VRO „Oluja“ obilježava što svečanije i bogatije upravo ovdje u Petrinji iznijeli su Bad Blue Boysi. Mural su oslikali Zvonimir Podgajski iz Dugog Sela i Leon Batan iz Zagreba.

Bad Blue Boysi pristigli su u Petrinju iz cijele Hrvatske, Zagreba, Šibenika, Našica, Slavonskog Broda, Siska, Petrinje, da povodom 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ odaju počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Oluji i cijelom Domovinskom ratu.

Okupljanje i druženje s braniteljima započelo je ispred murala. Potom su mimohodom Bad Blue Boysi i branitelji krenuli kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima gdje su položili vijenac, zapalili svijeće i pomolili se za sve poginule hrvatske branitelje u VRO „Oluja“.  Nakon odavanja počasti, prigodni povijesni osvrt na značaj VRO „Oluja“ na području banovine Bad Blue Boysima dao je umirovljeni bojnik Dragutin Kos, ratni zapovjednik u 2. gardijskoj brigadi Gromovi. Potom je odana i počast kod spomen obilježja masovne grobnice „Golubica“ na centralnom petrinjskom groblju sv. Benedikta.

Bad Blue Boysi i ovaj puta u Petrinji  iskazali su zahvalnost hrvatskim braniteljima za žrtvu koju su podnijeli u Domovinskom ratu za obranu i oslobađanje domovine Hrvatske.  Tekstom koji su napisali na muralu: „Jedna kap krvi prolivena za domovinu vrijedi više nego čitavo more ili najgušća kiša rodoljubnih govora“  Boysi su poslali snažnu poruku o njihovoj istinskoj ljubavi prema hrvatskim braniteljima i njihovoj žrtvi koju su podnijeli u Domovinskom ratu.

Bad Blue Boysima pridružili su se hrvatski branitelji, predstavnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, članovi Moto kluba  veterani „Petrinja“  i predstavnica Udruge djece poginulih hrvatskih branitelja Grada Petrinje.

tekst/foto: B. Kolarić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here