Advent u Velikoj Mlaki

0
464

U skladu s tradicijom i običajima u Velikoj Mlaki, župljani i sumještani uz zajedničku molitvu prisustvuju paljenju adventskih svijeća ispred Vatrogasnog doma, nakon čega slijedi druženje uz čaj, kuhano vino i slastice.

Tako je bilo i ove godine. U dogovoru sa Župom Velika Mlaka, Mjesnim odborom Velika Mlaka i mjesnim udrugama, veterani URV 2. GBR „Gromovi“, Zagrebačke podružnice, u suradnji s Društvom žena Velika Mlaka, a prigodom paljenja druge adventske svijeće, na blagdan Svete Barbare 4. prosinca 2022. godine, za okupljene sumještane kuhali su čaj i pripremili kuhano vino, dok su članice Društva žena Velika Mlaka osigurale prigodne domaće kolače.

Nakon molitve koju je predvodio župnik Anđelko Kufrin i paljenja druge adventske svijeće, uslijedilo je ugodno druženje obitelji, djece, mještana, članova udruga, u adventskoj večeri, uz kolače, čaj i kuhano vino, uz sjećanja na prošlogodišnji advent, s nadom i željom za uspješnu suradnju i iduće godine.

Na samom događanju i u njegovoj organizaciji i realizaciji sudjelovali su Gromovi iz Dugog Sela, Dubrave, Gajnica, Novog Zagreba, Sesveta, Velike Gorice i Velike Mlake.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here