30. Memorijal Milić – Hržić – Sučić

0
531

U subotu, 30.7.2022. g. održan je 30. jubilarni Memorijalni malonogometni turnir Milić – Hržić – Sučić, koji je protekao u dobrom haklu, a ponajviše se pamti polaganje vijenaca u spomen na hrvatske branitelje, našeg Groma Željka Milića, Tigra Srećka Hržića i pripadnika 151. br. Nenada Sučića, hrvatske ratnike koji su branili Hrvatsku u Domovinskom ratu, a za njezinu slobodu položili i svoje mlade živote na oltar domovine.

Tri desetljeća se organizatori ovog memorijalnog turnira brinu da se ovi hrabri ratnici ne zaborave. Na kratkoj svečanosti okupljenima se obratio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Velike Rakovice, g. Stjepan Šančić, jedan od organizatora. Prije odavanja počasti njihovoj žrtvi. obiđena su i njihova vječna počivališta.

Na spomenik uz igralište vijence su položili i lampaše upalili članovi njihovih obitelji i rodbina, predstavnici braniteljskih udruga koje zastupaju vojne postrojbe čiji su pripadnici bili Željko, Srećko i Nenad, Odreda veze 40. Pukovnije veze Glavnog stožera HV, Udruge 151. Samoborske brigade te Udruge veterana 2. Gardijske brigade – Gromovi kao i predstavnici mjesnih odbora Velika Rakovica, Celine i Domaslovec. Na žalost, iz Grada Samobora nitko nije našao razlog za prisustvom!

Molitvom i riječima utjehe ispred spomenika svima se obratio i vikar Župe svete Anastazije mučenice u Samoboru, velečasni Marko Nimac. Nek im je vječna slava!

Tekst: Dux

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here