20. obljetnica akcije „Maslenica“

0
1002

Obavješćujemo ratne veterane 2. gardijske brigade Gromovi  da će se 26. siječnja (subota) 2013. godine s početkom u 11,00 sati obilježiti 20. obljetnica obrane Novigrada i zadarskog zaleđa u akciji „Maslenica“ u kojoj je sudjelovala 2. gardijska brigada „Gromovi“.

Udruga ratnih veterana 2. gbr Gromovi organizira prijevoz autobusom od Siska preko Zagreba, i Karlovca do Novigrada i Paljuva. Nositelj organizacije prijevoza je Podružnica Sisačko-moslavačke županije.

Zainteresirani za odlazak, neovisno iz koje su podružnice trebaju se javiti tajniku Podružnice SMŽ gosp. Branku Kolariću na mob. broj: 099/805-7231. Polazak autobusa bit će iz Sisaka u 5,00 sati (parkiralište ŠRC-a Sisak – bazen, ispred HVIDR-e), pravcem preko Petrinje (5,20 sati, ispred Hrvatskog doma), Zagreb – Buzin (6,10 sati, autobusno stajalište pokraj benzinske crpke Tifon, prije skretanja na autocestu), Karlovac (oko 7,00 sati, autobusni kolodvor), očekivani dolazak u Novigrad je 10,30 sati. Ovisno o prijavama autobus će stajati u Velikoj Gorici i drugim mjestima, a informacije o vremenu i  stajalištima autobusa te drugim pojedinostima svatko će dobiti na navedenom broju telefona prilikom prijave. Zainteresirani za odlazak na obljetnicu akcije Maslenica“ trebaju se prijaviti najkasnije do 23. siječnja 2013. god. Troškovi organiziranja iznose 50 kuna. Ratni veterani 2. gbr  s područja Sisačko-moslavačke županije navedeni iznos trebaju uplatiti kod tajnika Podružnice najkasnije do 23. 01. 2013., a ostali će dobiti informaciju o plaćanju prilikom prijave.

 

Program obilježavanja u Novigradu:

11,00 sati – polaganje vijenaca i komemoracije na spomen obilježjima HRM-a i 2. gardijske brigade „Gromovi“,

12,00 sati – kulturni program,

13,00 sati – druženje branitelja, gostiju i mještana uz prigodni domjenak u OŠ Novigrad.

 

Nakon druženja i domjenka u Novigradu, odlazi se na polaganje vijenaca na spomen obilježje poginulim braniteljima i kratko druženje u susjedni Paljuv.

Sukladno mogućnostima ratni veterani mogu na obljetnici nazočiti u vojnim odorama (prikrivna, službena ili svečana).

 

Upravni odbor URV 2. gbr Gromovi

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here