2. gardijska brigada Gromovi od sada ima ulicu u Rugvici

0
1667

U Novom Svibju, je u znak poštovanja i zahvalnosti svim članovima 2. gardijske brigade Gromovi 20. listopada otvorena je ulica koja nosi njihovo ime. Odluku o imenovanju ulice donijelo je Općinsko vijeće, a danas je u znak toga, a u sklopu obilježavanja 27. Bitke za Farkašić i 14. memorijalnog malonogometnog turnira za poginule branitelje prve pješačko bojne 2. gardijske brigade Gromovi održana i mala svečanost imenovanja ulice njihovim imenom. Izražena je želja da se ulica nazove ovim imenom i to smo ostvarili rekao je Emil Majstorović. Čast da otvori novoimenovanu ulicu pripala je načelniku Mati Čičku kojem je tom prilikom uručena i zastava Crnih mambi.

Drago mi je što se ovo dogodilo. Dajte nam prijedloge za imena ulica, jer oni radi kojih je nastala naša država zaslužuju svoje ulice kazao je načelnik Čičak, napomenuvši kako je Općina ove godine na groblju u Jalševcu Nartskom izgradila i spomenik svim braniteljima, gdje su tom prilikom upaljene i svijeće.

Inače, 2. gardijska brigada ustrojena je 15. svibnja 1991. godine u Vojarni Trstenik gdje je formirano i zapovjedništvo brigade i prva pješačka bojna Crne mambe. 

 

Izvor teksta i fotografije: 01portal.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here