19. prvenstvo OSRH-a u streljaštvu

0
1765

Svečanim postrojavanjem sudionika te dodjelom pehara i medalja najuspješnijim ekipama i pojedincima 20. lipnja 2013. na Automatiziranom strelištu “Vrapčanski potok” u Zagrebu završeno je 19. prvenstvo OSRH-a u streljaštvu.

Ceremoniji zatvaranja nazočili su brojni gosti iz OSRH-a te civilnih sportskih organizacija koje su sudjelovale u organizaciji i provedbi prvenstva (Hrvatski streljački savez, Streljački savez Zagreba).

Prvenstvo je službeno zatvorio izaslanik načelnika GS OSRH-a brigadni general Nikola Škunca, načelnik stožera – zamjenik zapovjednik Zapovjedništva za potporu, koje je bilo nositelj organizacije i provedbe prvenstva. “Natjecanje je proteklo u fer i korektnom ozračju, a postignuti su i dobri rezultati i novi rekordi, što je znak dobre pripremljenosti svih natjecatelja u redovima OSRH kao i vrhunski  pripremljenog automatiziranog strelišta „Vrapčanski potok“ za postizanje vrhunskih rezultata”, naglasio je brigadni general Škunca.

Prvenstvo je započelo 17. lipnja, uz sudjelovanje oko stotinu natjecateljica i natjecatelja iz 15 postrojbi OSRH-a. Muškarci su se nadmetali u gađanju iz puške VHS-D (5,56 x 45 mm) i vojničkog pištolja (9 mm) po pravilima Međunarodnog odbora za vojni sport (CISM-e), te Međunarodne federacije za streljačke sportove (ISSF-a). Natjecanje u ženskoj konkurenciji odvijalo se u disciplinama gađanja vojničkim pištoljem (9 mm), također po pravilima obje međunarodne sportske organizacije. Voditelj natjecanja bio je zapovjednik AS „Vrapčanski potok“ Opslužne bojne Zapovjedništva za potporu, pukovnik Krešimir Vrančić.

Na kraju natjecanja ukupno su se najboljima pokazali pripadnici Zapovjedništva za potporu, koji su za redom već drugu godinu osvojili pehar za najbolju ekipu prvenstva.

Pojedinačno, istaknuli su se bojnik Emil Goričanac (Zapovjedništvo za potporu – najbolji pojedinac u gađanju puškom, disciplina 3×10 hitaca ISSF, državni rekord OSRH), nadnarednik Perica Rosandić (GMTBR – ukupno najbolji pojedinac u gađanju puškom i najbolji u disciplini 200 m puška 3×10 hitaca CISM MRF, državni rekord OSRH), nadnarednik Vatroslav Drnić (Počasno zaštitna bojna – najbolji pojedinac u disciplini 25 m vojnički pištolj 30 hitaca – precizno ISSF, državni rekord OSRH), satnik Ivan Rosandić (HRZ i PZO – najbolji pojedinac u disciplini 25 m vojnički pištolj 15+15 hitaca CISM MRF), stožerni narednik Tihomir Perišić (Hrvatsko vojno učilište „Petar Zrinski“ – ukupno najbolji pojedinac u gađanju pištoljem ). Državni rekord muškarci osvojila je ekipa Zapovjedništva za potporu u disciplini puška 3×10 hitaca ISSF,  ekipa GMTBR u disciplini puška 3×10 hitaca CISM MRF dok je ekipa Pukovnije veze u disciplini 25 m vojnički pištolj 30 hitaca precizno ISSF).

Pojedinačno, od žena istaknule su se pozornica Julija Sinovčić (Zapovjedništvo HKoV-a – najbolja pojedinka u gađanju pištoljem u disciplini 25 mm vojnički pištolj 9 mm 15+15 hitaca CISM MRF) i nadnarednica Marijana Špirelja (Zapovjedništvo za potporu – najbolja pojedinka u gađanju pištoljem u disciplini 25 m 30 hitaca – precizno ISSF) te natporučnica Dragica Peti (Središnjica za upravljanje osobljem – ukupno najbolja pojedinka u gađanju pištoljem).

Državni rekord žene ekipno osvojile su pripadnice ZZP-a u disciplini 25 m vojnički pištolj 9mm (30 hitaca precizno ISSF žene).

 

www.morh.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here