17. obljetnica akcije „Una 95“

0
1416

U spomen na poginule hrvatske branitelje u akciji „Una 95“ ratni veterani 2. gardijske brigade „Gromovi“ okupljeni u Udruge URV 2. gbr „Gromovi“ i „Crne mambe“ uz suorganizaciju Općine Hrvatska Dubica upriličit će u subotu 15. rujna 2012. godine prigodne komemoracije za poginule branitelje i obilježiti 17. godišnjicu ove akcije.  Prigodne komemoracije i obilježavanje odvijat će se tradicionalno u Dvoru i Hrvatskoj Dubici po slijedećem programu:

10,20 sati  

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća te molitva za poginule na

spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima – Dvor

11,30 sati  

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća te molitva za poginule na

spomeniku poginulim Gromovima – Hrvatska Dubica

12,00 sati  

Sveta misa za  poginule i nestale  „Gromove“  i sve hrvatske

branitelje poginule u akciji „Una 95“ 

župna crkva Presvetog Trojstva u Hrvatskoj  Dubici

13,30 sati  

Prigodni domjenak  za sudionike obilježavanja

Lovačka kuća, Hrvatska Dubica

U sklopu Dana sjećanja na poginule, nestale, umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve grada Petrinje, te razaranje grada Petrinje u rujnu 1991. godine, članovi Moto kluba Veterani iz Petrinje u spomen na Gromove, osloboditelje Petrinje koji su nakon oslobađanja Petrinje poginuli u akciji „Una 95“, 18. i 19. rujna 1995. godine priključit će se komemoraciji u Dvoru i odati im dužno poštovanje.

Pozivamo hrvatske domoljube, ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ i članove obitelji poginulih branitelja na obilježavanje 17. obljetnice akcije „Una 95“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here