Zvonko Dokmanić 1969-2014.

Obavješćujemo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ da je nakon teške bolesti u 45. godini života preminuo hrvatski branitelj, dragovoljac, ratni veteran 2. gardijske brigade „Gromovi“, umirovljeni desetnik Oružanih snaga RH, Zvonko Dokmanić. Pokop našeg subranitelja bit će u četvrtak 17. travnja 2014., u 15,00 sati na mjesnom groblju u Kloštar Ivaniću.

Zvonko Dokmanić rođen je 21. rujna 1969. u Šćapovcu (Ivanić Grad). Dragovoljno se uključio u Domovinski rat 1. kolovoza 1991. godine pristupajući 2. gardijskoj brigadi „Gromovi“, gdje je s njenom 1. pješačkom bojnom aktivno sudjelovao u obrani Domovine na mnogim bojištima. Tijekom rata dva puta je ranjavan u borbenim djelovanjima, 1991. u Viduševcu na Banovinskom bojištu i 1995. godine u operaciji „Una 95“. Umirovljen je iz djelatne vojne službe (2. gbr) 31. 10. 2003. godine.

Za doprinose u Domovinskom ratu i tijekom djelatne vojne službe u 2. gardijskoj brigadi „Gromovi“ odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata 1990.-1992., Spomenicom domovinske zahvalnosti, Plaketom Grom, Priznanjem sa zlatnom značkom Grom, Pisanom pohvalom i nagradnim dopustom zapovjednika postrojbe.

Obitelji, rodbini, suborcima i prijateljima izražavamo iskrenu sućut.

Počivao u miru Božjem, i laka mu bila hrvatska zemlja!