Važna obavijest: OBVEZE PREMA ZAKONU O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ORUŽJU

DOSTAVA PODATAKA O IZABRANOM LIJEČNIKU PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

Građani koji imaju registrirano oružje, dužni su do 5. prosinca 2012. godine obavijestiti policijsku upravu ili policijsku postaju o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite. Građani koji imaju registrirano oružje, a promijene izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, dužni su o toj promjeni u roku od 60 dana izvijestiti policijsku upravu ili policijsku postaju o nastaloj promjeni. Građanima koji ne postupe kako je opisano, dakle ne dostave nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, odnosno o promjeni izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite. ukinut će se oružani list. te oduzeti oružje.

Navedeno se odnosi na sve vlasnike oružja bez obzira je li imaju uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja važeće ili je isteklo.

Podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, vlasnici oružja mogu dostavili nadležnoj policijskoj upravi osobno izjavom na zapisnik, pismom. faksom ili e-mailom. Brojevi faksa i e-mailovi policijskih uprava dostupni su na web stranici MUP-a , a možete ih pogledati ovdje: Policijske uprave.

Obrazac možete preuzeti obrazac ili u Policijskoj upravi