U Krapini Gromovi otvorili prostorije Podružnice Krapinsko-zagorske županije

NASLOVNA

Podružnica Krapinsko-zagorske županije, URV 2. gbr Gromovi osnovana je u ožujku 2015.g. Grad Krapina na prostoru Krapinske tržnice  dodijelio je uredski prostor podružnici za njezino djelovanje, taj prostor  bilo je  potrebno temeljito urediti i opremiti. Uz veliku potporu župana Krapinsko-zagorske županije gospodina  Željka Kolara prostor je uređen i opremljen. Svoj doprinos u uređenju  prostora dali su i donatori: Kamgrad iz Zagreba i Krakom d.o.o. iz Krapine. Prostor su uz stručnu pomoć uredili sami članovi.

Svečano otvorenje prostora podružnice Krapinsko-zagorske županije a koji dijeli s klubom veterana 7. gbr Pumebilo je 27.svibnja 2016.g.tom prigodom  župan Krapinsko-zagorske županije je poklonio informatičku opremu kako bi podružnica mogla kvalitetno odrađivati uredsko-administrativne poslove. Na početku svečanosti himnu RH otpjevala je kćerka veterana Groma Jill-LetiziaKantolić a prostor su svečano otvorili unuci veterana Groma Franje Mušice. Prostorije je blagoslovio  krapinski župnik TomicaŠestak. Prigodnim obraćanjima veteranima obratili su se gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, Željko Kmezić izaslanik zamjenika ministra obrane Branka Jakopa  i Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar a koji je istaknuo „Osnovni zadatak svih braniteljskih udruga je voditi brigu o svojim članovima i čuvanje identiteta Domovinskog rata a  ostatak društva pomaganjem branitelja i braniteljskih udruga vraća mali komadić duga onima koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne hrvatske države“. Na svečanosti je bio nazočan i izaslanik zamjenika ministra obrane Branka Jakopa gospodin Željko Kmezić, načelnik Jesenja Ivan Maligec, članica tima za psihosocijalnu pomoć iz Krapine Jelena Puh, predsjednik URV 2. gbr „Gromovi“  Ivan Krupec i predsjednik Udruge veterana 7. gbr „Pume“ Robert Puja te predstavnici braniteljskih udruga s područja županije. Predsjednik URV 2. gbr Gromovi Ivan Krupec ovom prigodom dodijelio je priznanja veteranima Gromova podružnice Krapinsko-zagorske županije  a povodom 25. obljetnice osnutka 2. gbr Gromovi. Priznanja su primili: Zdravko Curman, Stjepan Ferk, Slavko Belanović, Stjepan Vučilovski i Davor Kantolić.

Nakon svečanog dijela otvaranja prostora veterani Gromova i Puma nastavili su zajedničko druženje sa svojim dragim gostima.

foto: izvor: http://www.kzz.hr/