Premijera filma „Ovčara neispričana priča“

naslovna

Pozivamo Vas u nedjelju 13. studenog 2016.godine na premijeru filma „Ovčara neispričana priča“.  Premijera filma je u 19,00 sati u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu a ulaz  je slobodan.

Producent filma je  Nacionalni sindikat policije MUP-a RH, režija Vladimir Andrić, scenarij V. Andrić, N.Kajkić.

Film govori po prvi puta, bez cenzure i prikrivanja pravog krivca, o stvarnom tijeku događanja 20/21. studeni 1991. godine, kada su srbočetničke paravojne formacije na čelu sa zloglasnom tzv. JNA, iz bolnice prisilno odveli 300 (ranjenika, vojnika, pripadnika MUP-a i HOS-a, te civila). Sa 6 autobusa prvotno su prevezeni  do vojarne u Vukovaru, te nakon završetka tzv. sjednice Vlade SAO KRAJINE, na čelu s ratnim zločincem Goranom Hadžićem a koja je  donijela odluku da svih 300 navedenih osoba sprovedu na poljoprivredno dobro na Ovčaru.

Zarobljenici su sprovedeni na Ovčaru, tamo su opljačkani, zlostavljani, mučeni, ponižavani i nakon toga u grupama po 10-15 kamionom TAM 110 (kamion JNA), i traktorom s prikolicom voženi na  stratište Grabovo  (udaljeno oko 3-4 km od Ovčare), gdje su ih strijeljali, mlatili, pucali u glavu, a trojicu su i zaklali.

Najmlađa žrtva imala je 15 godina starosti Igor Kačić, sin heroja sa sajmišta pokojnog Petra Kačića, dok je najstarija žrtva bila  stara 76 godina, najsvirepije su ubili Ružicu Markobašić starosti 33 godine, u tom trenutku u 6 mjesecu trudnoće.