Poziv Gromovima na Susret u Katedrali

Zagrebačka nadbiskupija sudjeluje u inicijativi „Misije u gradovima“, u okviru koje svakoga korizmenog utorka u zagrebačkoj prvostolnici okuplja različite skupine vjernika. Nadbiskupski duhovni stol Zagrebačke nadbiskupije odlučio je da se u utorak, 20. ožujka 2012. godine, u zajedničkoj molitvi i misnom slavlju nađu hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i članovi obitelji branitelja. Poziv je upućen i hrvatskim braniteljima ratnim veteranima 2. gardijske brigade „Gromovi“. Pozivamo sve ratne veterane Gromove, vjernike, neovisno o tome jesu li članovi Udruge, te članove njihovih obitelji, kao i članove obitelji poginulih Gromova na ovaj susret. Susret započinje okupljanjem ispred katedrale u 17,00 sati, nakon čega u 17,30 sati slijedi pobožnost križnog puta. U 18,00 sati bit će euharistijsko slavlje koje će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Iz poziva Zagrebačke nadbiskupije izdvajamo: „Spominjući se očitovanje ljubavi i žrtve onih koji su pridonijeli ostvarenju slobode naše Domovine, svojom ćemo molitvom preporučiti Bogu sve njezine potrebe i moliti za dar kršćanskog svjedočenja svih nas pred kušnjama našega hoda u sadašnjim povijesnim okolnostima. Srdačno pozivamo sve vjernike da se pridruže tomu Susretu, te da zajedno s braniteljima molimo zagovor naše Nebeske Majke i blaženog Alojzija Stepinca, na čiji ćemo grob hodočastiti s dubokim pouzdanjem i zahvalnošću“.

URV 2. gbr „Gromovi“