HRVATSKI VITEZOVI NISU ZABORAVLJENI

U Općini Martinska Ves u Gornjoj Posavini  pokrenuta je inicijativa od strane mještana  Strelečko da se ulice u tom mjestu imenuju po poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu a koji su živjeli na području naselja Strelečko.

Načelnik općine Martinska Ves gospodin Stjepan Ivoš prihvatio je inicijativu svoji sumještana te je s općinskim vijećem donio odluku da se  ulice u Strelečkom imenuju  po   Mladenu Leginu, Miodragu Kruniću, Tihomiru Cindriću pripadnicima  2. gardijske brigade Gromovi i Ivi Križancu – Didi pripadniku SJP „Osa“ Sisak. Odlukom o imenovanju ubrzo su postavljene i ploče s natpisima ulica a koje nose imena najhrabrijih sinova sisačke Gornje Posavine a iz koje je  potekao i Stjepan Radić velikan hrvatskog naroda. Ova hvale vrijedna odluka lokalne vlasti ali i inicijativa sumještana potvrda je da žrtva hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u  temelje moderne hrvatske države nikada neće biti  zaboravljena.

tekst/foto:B.Kolarić