Gromovi Sisačko-moslavačke podružnice održali redovni izvještajni Zbor

U POU „Hrvatski Dom“  u Petrinji u subotu 27. siječnja 2018.godine, podružnica Sisačko-moslavačke županije Udruge ratnih veterana  2. gardijske brigade  Gromovi  održala je redovni izvještajni Zbor  podružnice za rad u 2017. godini.

Intoniranjem himne Republike Hrvatske  i odavanjem počasti poginulim Gromovima, hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu, podružnica je otpočela Zbor koji je pozdravnim govorom otvorio predsjednik podružnice Nenada Bužanić.

Uz temeljne  članove podružnice na Zboru su bili nazočni i dragi nam gosti predstavnici USJP „Osa“ Sisak, UHVDR Martinska Ves, HVIDR-a Petrinja, predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Siska Antun Pereković. Zboru je bio nazočan i gospodina Željka Pačarek izaslanika župana Sisačko-moslavačke županije te bojnik Ivan Radić zapovjednik 2. mb Gromovi sa suradnicima. Isto tako zboru su svojim dolaskom uveličali članovi karlovačke podružnice predvođeni predsjednikom Milanom Valentićem i članovi zagrebačke podružnice predvođeni predsjednikom Borisom Halužanom. Za radno predsjedništvo Zbora izabrani su Branko Kolarić predsjednik, Ivo Šterk i Ivica Matković za članove radnog predsjedništva.

Izvješće o radu podružnice Smž-e u 2017. godini podnio je predsjednik podružnice Nenad Bužanić. Rizničar Ivica Jezdec podnio je izvješće o financijskom poslovanju podružnice u 2017.godini. Predsjednik podružnice Nenad Bužanić Zboru je  predložio i Plan rada i financijskog proračuna za 2018. i 2019. godinu.

Zbor podružnice jednoglasno je usvojio podnijeta izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2017.godini, te je jednoglasno usvojen prijedlog Plana rada i financijskog proračuna podružnice za 2018. i 2019. godinu. Zbor je donio i Odluku da se dužnosti člana u Upravnom odboru razriješi Ivica Petrović  jer je isti podnio zamolbu za razrješenje zbog nemogućnosti obavljanja te dužnosti.  Za novog člana Upravnog odbora podružnice izabran je Jurica Radenić. Na  Zboru izabrani su i delegati  podružnice za predstojeći Zbor Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.  Prigodnim riječima obratio se predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Antun Pereković.

U ime župana Smž-e  prigodnim riječima obratio se  izaslanik župana Sisačko-moslavačke županije gospodin Željka Pačarek. Gromovima je čestitao na postignutim rezultatima u prošloj godini, zaželio uspjeh u radu u narednom periodu. Sisačko-moslavačka županija i dalje će maksimalno pomagati programe i projekte braniteljskih udruga i za to su sredstva osigurana u proračunu, ove godine planira se središnja obilježba Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i obilježba VRO „Oluja“ u Glini, iznio je Pačarek.

Željko Gršić tajnik USJP „Osa“ Sisak u ime udruge,  podružnici Sisačko-moslavačke županije uručio je  prigodni poklon monografiju „Specijalna policija u Domovinskom ratu“.

Nakon održanog Zbora u ugodnoj atmosferi nastavljeno je druženje veterana Gromova i gostiju.

Foto:D.Marić/F.Mlinarić