Gromovi predstavili Monografiju 2. gbr Gromovi u Petrinji

naslovna

U sklopu obilježavanja  Dana sjećanja u Petrinji,  Udruga ratnih veterana 2. gbr Gromovi 21. rujna u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Petrinji predstavila je Monografiju 2. gardijske brigade Gromovi.

Gospodin Darko Dumbović i njegova Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Ogranka Petrinja i Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja bili su domaćini i  organizatori  predstavljanja  monografije.

Predstavljanje je kratkim uvodnim riječima otvorio gospodin Ante Mrgan ravnatelj knjižnice, svima nazočnima zaželio je dobrodošlicu i zahvalio se na dolasku.

Predsjednik URV 2. gbr Gromovi umirovljeni pukovnik Ivan Krupec prigodnim riječima obratio se nazočnima te se zahvalio organizatorima na organiziranju predstavljanja Monografije 2. gbr Gromovi. Umirovljeni brigadir Mile Krišto prezentirao je kratki ratni put 2. gardijske brigade te razloge izdavanja monografije i sam tijek priprema tiskanja monografije. Krešimir Maretić umirovljeni satnik prezentirao je program udruge a koji radi na promicanju vrijednosti Domovinskog rata i sam program koji obuhvaća dotisak monografije i podjele po knjižnicama i čitaonica Osnovnih škola.

Ovom prigodom URV 2. gbr Gromovi  uručila je  monografije Gradskoj knjižnici Petrinja.